Nieuws

feb
02

Het verhaal van Arno NieuwenhuisTerug

Clicks én bricks: het beste uit twee werelden

‘Ik heb van kinds af aan al affiniteit met winkeltje spelen. Toen ik klein was had ik verschillende handeltjes lopen. Dat vond ik leuk, het gaf me veel energie en ik heb er ook nog eens veel van geleerd’, vertelt Arno Nieuwenhuis, medeoprichter en mede-eigenaar van MyStore, een bedrijf dat met meer dan tien online shops én een fysiek verkooppunt in Harderwijk een zeer gevarieerd hoogwaardig en tegelijkertijd scherp geprijsd assortiment aanbiedt. Een assortiment dat loopt van theepotten tot zakmessen en van fotolijsten tot thermosflessen.

Van overdaad naar overzicht

‘Voordat we MyStore oprichtten, werkte ik in de vastgoedwereld. Ik had het op zich prima naar mijn zin, maar uiteindelijk begon het toch te jeuken, omdat ik vrij en zelfstandig wilde zijn. Samen met een vriend startte ik met het verkopen van Zwitserse zakmessen. Eigenlijk vooral omdat we het zelf zo’n mooi product vonden en omdat we commerciële kansen zagen natuurlijk. Omdat er nog meer kansen waren én omdat ik nogal snel enthousiast ben, verkochten we binnen afzienbare tijd ook andere mooie producten die we op de beurs zagen. Al zijn we daar wel wat van teruggekomen, omdat het hebben van zo’n 40 webshops bijna niet te managen is. Je kunt nu eenmaal geen specialist in alles zijn. Daarom hebben we het aantal webshops teruggebracht naar ongeveer een kwart. En dat geeft rust, focus en overzicht.’

Online én offline

‘We zijn nu zo’n 6 jaar online bezig en hebben de markt volop zien veranderen in de afgelopen jaren. Naast focus op ons aanbod, houden we ons ook dagelijks bezig met SEO en SEA, want de concurrentie online is bijna moordend te noemen. Daarnaast hebben we een fysiek verkooppunt ingericht, in de vorm van De Messenshop: een behoorlijke mijlpaal. Ik ben er heilig van overtuigd dat het zowel online aanbieden van producten in combinatie met een fysieke winkel, de consument vertrouwen geeft en daarnaast ook veel vrijheid. De ene keer wil je immers liever online bestellen terwijl je de andere keer de voorkeur geeft aan een fysieke winkel. En daarbij, sommige producten wil je nu eenmaal graag in je hand houden voor je ze koopt. En dat geldt zeker voor een specifiek product als een Zwitsers zakmes of een compleet messenblok,’ aldus Arno.

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang financiële en fiscale zaken die voor u van belang zijn.

Aanmelden